Nieuws

28 november

Lange Frans oefent voor Kamervragen 2 met nieuwe track

Het is alweer 6 jaar geleden dat Lange Frans Nederland op z’n grondvesten liet schudden met het nummer ‘Kamervragen’. Sindsdien benaderen mensen Frans via alle kanalen met de vraag naar een vervolg, maar hij vertelt ons dat hij na het uitbrengen van de maatschappij kritische video merkte dat er bepaalde deuren voor hem dicht gingen. Als voorbeeld noemt de rapper muziekzender TMF, die op dat moment toonaangevend was in de Nederlandse muziekscene. Zij hebben de clip maar 2 keer gedraaid terwijl het op youtube inmiddels al bijna 3 miljoen keer bekeken is. Hierdoor ging hij zichzelf afvragen of hij wel degene was die kritiek moet uiten op Nederland.

In de jaren erna begon Frans zich steeds meer te realiseren dat het misschien wel juist zijn taak was om kritisch te zijn. Hij wilt naar eigen zeggen “de deur op een kier zetten” en wat mensen er dan mee doen moeten ze zelf weten. Mensen hebben steeds meer toegang tot “alternatieve media” en hij ziet hiphop ook als een soort alternatief voor de reguliere media.

Een beat die hij tegenkwam via twitter inspireerde de Amsterdammer om de track ‘Kukeleku’ te maken. Hij noemt het nummer “rek en strek oefeningen” voor een tweede versie van ‘Kamervragen’. Momenteel werkt hij samen met Giorgio Tuinfort om het ideale geluid van ‘Kamervragen 2′ te vinden. Frans neemt “alle risico’s voor lief” met ‘Kukeleku’ die nu hieronder te beluisteren is.

Bron: puna.nl

– See more at: http://www.puna.nl/2014/11/28/lange-frans-oefent-voor-kamervragen-2-met-nieuwe-track/#sthash.Eg1VukGV.dpuf

< Terug