Nieuws

30 augustus

Move the World-campagne met rappers

Bekende rappers als Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Bokoesam en Lange Frans geven donderdag het startschot voor de campagne Move The World with KidsRights. Ze vragen zo aandacht voor het feit dat 57 miljoen kinderen op de wereld niet naar school gaan.

Het doel van de Move The World with KidsRights-campagne is om middelbare scholieren in Nederland bewust te maken over het lot van kinderen elders op de wereld, waar onderwijs niet vanzelfsprekend is.

De campagne roept jongeren op om zelf in beweging te komen door via Facebook of Twitter hun profielfoto te doneren. Hiermee ondertekenen zij een digitale petitie die eist dat elk kind op de wereld basisonderwijs krijgt. De petitie wordt in de week van 23 september aan de Verenigde Naties aangeboden. Bovendien doneert ABN Amro 1,50 euro per profielfoto.

KidsRights werkt in deze campagne samen met 3FM en platenlabel Top Notch. “Ik steun KidsRights omdat het voor ons zo vanzelfsprekend is dat we naar school kunnen gaan. 57 miljoen kids kunnen dat niet”, aldus Lil’ Kleine.

< Terug